BIOGRAFIJA

Barbara Mohorko je z igranjem violončela pričela pri 6 letih na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje. Po končani nižji glasbeni šoli, se je odločila za nadaljevanje svoje glasbene poti in se vpisala na Umetniško Gimnazijo Velenje, kjer je od leta 2009/10 igrala pod mentorstvom Sanje Repše.  Udeležila se je različnih domačih in mednarodnih tekmovanj, kot solistka in članica klavirskega tria (Ars Nova Trieste, Concorus Flame Paris, Svirel, TEMSIG..) in sodelovala na raznih mojstrskih tečajih pod vodstvom odličnih mednarodnih profesorjev (Igor Gavriš, Nicholas Jones, Enrico Bronzi..). Prav tako je skozi vsa leta sodelovala na mednarodnih turnejah z ostalimi čelisti iz razreda prof. Sanje Repše po Franciji, Portugalski in Sloveniji.

Po končani srednji šoli v domačem kraju se je Barbara odločila za študij v tujini. Z več uspešno opravljenimi avdicijami na različnih akademijah v Veliki Britaniji in Avstriji, se je odločila za nadaljevanje študija na Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance v Londonu, v razredu Natalije Pavlutskaye.

Barbara redno koncertira doma in v tujini, kot članica različnih orkestrov, komornih skupin in solistka. Od leta 2014 je postala članica Goldwing Kvarteta, ki redno igra na različnih koncertih in recitalih v Veliki Britaniji. Redno sodeluje tudi z različnimi orkestri, pri pripravi dobrodelnih prireditev in koncertov (Siegfried Camerata, Paradisal Players Orchestra..). Poleg sodelovanja na različnih projektih v svetu klasične glasbe pa je Barbara v zadnjem letu uspešno izpeljala tudi projekte v svetu filmske glasbe in popularne glasbe, za katere je snemala v različnih londonskih studijih in sodelovala z raznovrstnimi umetniki moderne glasbe.

Pod vodstvom svoje profesorice Natalije Pavlutskaye se je Barbara uspešno udeležila raznih mednarodnih tekmovanj (Leonard and Felicity Smith Competition, The Vera Kantrovich Prize..) in igrala na večjih koncertih na centralnih prizoriščih v Londonu (Royal Festival Hall, St Alfege Church, Tate Modern..). Po uspesno zaključenem dodiplomskem študiju je svoje znanje izpopolnjvala na Royal College of Music London v smeri koncertnega igranja in psihologije nastopanja.

Njeno delo je razdeljeno med obveznosti pri Ernest Read Symphony Orchestra, kjer deluje kot vodja violončel in med profesorske in izvršne obveznosti vodenja Glasbene šole Wimbledon (Wimbledon Music School).

Barbarin študij je radodarno podprt s strani fundacij Trinity Laban Hardship Trust, Henry Wood Trust, Štipendija mestne občine Velenje, prav tako pa je tudi Zoisova štipendistka. Barbara igra na violončelo Jubb iz leta 1920, katerega nakup je bil velikodušno podprt s strani Wolfson Fundacije.